1.13. Property Palet sabitleme
Property paleti sabitleyebiliyoruz...
Sağ taraftaki örnekte olduğu gibi property palette sarı olan düğmeye basarak istediğimiz kadar property paleti sabitleyebiliyoruz...
1.14. Sorgudan dönecek Maximum kayıt sayısını belirleme
Query (örnekte Q_1) nesnesi üzerine gelinir... F4 deyip property özelliklerine gelinir...
Aynı şekilde Gruplarda da kayıt sayısı belirlenebilir...
1.15. Sorgudan silinen alan
Rapor Layout’n da gösterilen bir alan, sorgudan silinip , layoutdan kaldırılmaz ise, çıktı da o alan çarpı şeklinde gözükür ve source’ NULL olur. İlgili Field’ı layout üstünden de silmek gerekir.
1.16. Grup oluşturmak
Wizard ile seçilen rapor tipine göre grup oluşturulabileceği gibi, manuel olarak da oluşturulabilir.
Raporda gösterilecek verinin belli bir hiyerarşide gösterilmesini sağlar. Her grup mutlaka en az bir kolondan oluşmak zorundadır. Manuel grup oluşturmak için, istenilen kolon, içinde bulunduğu grubun dışına alınması yeterlidir.Birden fazla grup yapısı, matrix raporlarda, kırılım uygulanması
gereken raporlarda kullanılabilir. İlk grup master, sonra gelen grup detay grubudur.İlk grubun
Break Order özelliği NULL olmamalıdır.
Break Order özelliği yalnızca, kolonlar üzerinde kullanılır.Ascending, Descending veya None değerleri alır.Break Grup kolonları için zorunlu bir özelliktir. Yalnızca kırılım yapılan Grup kolonları için kullanılır. Tek gruplu sorgu bloğu için Order komutu sorgu bloğu içinde yazılmalıdır. Her Break Group en az bir tane Break Order Özelliği set edilmiş bir kolona sahip olmaldır.
Filter Type Özelliği : Grup lar için kullanılır. Sorgu sonucunda dönecek Grup içindeki datayı yönetmek için kullanılır. Kullanma zorunluluğu seçimlidir(optional).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder